Politiet beslaglægger 158 våben i Sønderjylland

En længerevarende indsats mod våbensamlere og -sælgere har ført til otte varetægtsfængslinger.

Siden begyndelsen af oktober har Syd- og Sønderjyllands Politi sat hårdt ind for at gøre livet surt for våbenglade sønderjyder, der ikke overholder loven.

Ransagningerne har ført til en beslaglæggelse af 158 ulovlige skydevåben og et stort antal patroner samt håndgranater, mortergranater, tændsnore, otte varetægtsfængslinger og to fængselsdomme.

Både våbensamlere og -sælgere er blevet ramt af politiets indsats.

- Vores efterforskning tyder på, at der desværre åbenbart hos nogle våbensamlere er et stort antal uregistrerede og ulovlige våben. Desuden at man i et vist omfang handler indbyrdes og med andre interesserede med de ulovlige våben, siger vicepolitiinspektør Hans Roost, der er efterforskningsleder hos Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Politiet satte en større indsats i søen, efter det sammen med specialenheden Task Force Vest i begyndelsen af oktober foretog en ransagning hos to mænd på 19 og 22 år i Tjæreborg ved Esbjerg. De lå inde med 10 ulovlige skydevåben, deriblandt to maskinpistoler og tre pistoler. Begge mænd blev varetægtsfængslet.

Sporene i Tjæreborg førte en ny række ransagninger andre steder i Sønderjylland og yderligere seks varetægtsfængslinger med sig.

To af dem - en 43-årig mand fra Vojens og en 54-årig mand fra Haderslev - blev tirsdag hver især idømt to års ubetinget fængsel.

Mest læste