Politi: TV-station opfordrede til lovovertrædelse

Østjyllands Politi har sigtet to journalister ved TV2 Østjylland for at have opfordret mand til at køre råddent og dermed bringe andres liv i fare.

Østjyllands Politi har sigtet to medarbejdere ved TV2 Østjylland for at have medvirket til overtrædelse af færdselsloven.

Det skete, da de to medarbejdere i oktober lavede et TV-indslag om »rådden kørsel«. Her medvirkede en ung mand, der kørte over for rødt ved et vejkryds i Gellerupparken i Aarhus Vest.

Han stod frem med navns nævnelse på TV, og Østjyllands Politi har senere indledt en sag for at få ham dømt for overtrædelse af færdselsloven.

Men nu viser det sig, at politiet også sigter de to journalister for at skulle have opildnet manden til at »køre råddent«.

Den regionale TV-station afviser dog anklagen.

- Vi opfordrer selvfølgelig ingen til at begå ulovligheder, siger Peter Kramer, administrerende direktør på TV2 Østjylland til tv2oj.dk.

Nu er det op til anklagemyndigheden

Han tilføjer, at der efter hans mening ikke er en sag, før der eventuelt bliver rejst en tiltale.

Hos Østjyllands Politi oplyser politiinspektør Jan Andersen, at efterforskningen er afsluttet, men at hverken journalister eller TV2 Østjylland som sådan har ønsket at udtale sig til politiet i sagen.

- Nu skal anklagemyndigheden tage stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltale i sagen. Sagens skal dog først forelægges rigsadvokaten, oplyser Jan Andersen.

Mest læste
Seneste nyt