Pigen fra Tøndersagen anlægger sag mod kommune

Tønder Kommune svigtede og overhørte adskillige alarmsignaler, mener pigen fra Tøndersagen. Hun vil med sagsanlægget sende et signal om, at kommunen har fejlet.

Pigen fra Tøndersagen lægger sag an mod Tønder Kommune, skriver Politiken.

Hun blev, fra hun var tre, til hun var 11 år, misbrugt af sin far og til sidst også lejet ud til sex med fremmede mænd. Hun vil nu have erstatning for, at den daværende Løgumkloster Kommune og Tønder Kommune trods mange alarmsignaler overså overgrebene.

»Jeg har behov for sende et signal om, at det, der er foregået i min sag, under ingen omstændigheder er i orden,« siger kvinden, der i dag er 19 år, til Politiken.

Hun anklager myndighederne for at have svigtet hende groft som lille ved ikke at undersøge forholdene nøjere, selv om der blev afleveret adskillige underretninger fra offentligt ansatte og andre borgere om hende og lillesøsterens manglende trivsel og om bizar seksuel aktivitet i hjemmet.

Viggo Christensen, der er børne- og ungechef i Tønder Kommune, kalder det over for Politiken »fuldstændig fair«, at pigen fra Tøndersagen ønsker at afprøve sagen ved domstolene.

Hendes far fik ti års fængsel for overgrebene, mens moderen fik en behandlingsdom.

Mest læste