PET afviser medvirken til drab

PET-chef Jakob Scharf afviser, at efterretningstjenesten har medvirket til drab på terrorleder.

- Vi har ikke bidraget hverken i eller til den operation, der førte til drabet på Awlaki, siger PET's chef, Jakob Scharf, til Politiken tirsdag. Arkivfoto.
- Vi har ikke bidraget hverken i eller til den operation, der førte til drabet på Awlaki, siger PET's chef, Jakob Scharf, til Politiken tirsdag. Arkivfoto.

PET-chef Jakob Scharf afviser nu kategorisk, at PET direkte eller indirekte medvirkede til den CIA-operation, som sidste år førte til drabet på al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki, skriver Politiken.

- Vi har ikke bidraget hverken i eller til den operation, der førte til drabet på Awlaki, siger Jakob Scharf til avisen.

Kritikken har haglet ned over PET de seneste måneder, efter den tidligere PET-agent Morten Storm stod frem i Morgenavisen Jyllands-Posten og fortalte, han og PET videregav oplysninger, der satte den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, i stand til sidste år at sende en dræbende drone efter Awlaki.

Jakob Scharf vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men siger, at det aldrig er en del af PETs opgaver at medvirke til drab.

- Vi kan ikke og vil ikke medvirke i operationer, som tager sigte på at slå personer ihjel, og det gælder, hvad enten man betragter dem som civile personer eller som militære personer, siger han.

Men selv om Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, som har indkaldt forsvarsministeren og justitsministeren i samråd om sagen, er glad for, at PET-chefen nu udtaler sig, vil hun stadig have flere svar.

- Nu er det ord mod ord. Derfor har vi brug for, at justitsministeren under ministeransvar giver et klart svar på, om han har undersøgt sagen, og at PET har overholdt reglerne, siger Pernille Skipper, som ønsker mere kontrol med PET, til Politiken.

Mest læste