Ny snestorm på vej mod Danmark

Op til 20 centimeter sne er på vej mod landet.

Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg hvor sneen fortsat faldt søndag middag.
Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg hvor sneen fortsat faldt søndag middag.

Man skulle tro, vi havde fået nok, men det ser ud til, at endnu en snestorm er på vej mod Danmark, og det bliver samme scenarie som i søndags.

Det fortæller Michael Jarnvig fra TV 2 Vejret til bt.dk.

- Vi har bestemt, at den her snestorm rammer Syd - Vestjylland fredag aften. I de sene aften - og nattetimer breder den sig til Jylland, Fyn og Sjælland, der altså kan se frem til kulde, sne og snefygning i samme stil som i søndags, siger Michael Jarnvig.

- Som prognoserne ser ud nu, når stormen til Bornholm tidligt lørdag morgen, men det ser ud til, de slipper lidt billigt i denne omgang, siger han videre.


Som det var tilfældet i søndags aftager snestormen først i Syd - og Vestjylland, og det sker lørdag formiddag, hvor temperaturen sniger sig op over frysepunktet, men i Øst - og Nordjylland kan det vare lidt længere, inden snestormen slipper sit tag på grund af lave temperaturer.

- Det bliver et farligt uvejr, og hele landet kan se frem til sne og snefygning. Det er dog ekstremt svært at sige noget om snemængderne. Der kan falde alt fra to til 20 centimeter, siger Michael Jarnvig.

Mest læste