Nu modtager 170.483 kontanthjælp

Antallet af personer på kontanthjælp er steget i juni måned. I forhold til juni 2008 udgør stigningen 55 procent.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at stige. I juni var der således 103.800 ikke-aktiverede modtagere af kontanthjælp, og det er en stigning på 10 procent i forhold til samme måned sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I forhold til juni 2008 udgør stigningen 55 procent.

Også antallet af kontanthjælpsmodtagere, der er i aktivering, er steget en smule i juni i forhold til samme måned sidste år. I juni var der 56.400 aktiverede kontanthjælpsmodtagere, hvilket svarer til en stigning på to procent siden juni sidste år og en stigning på 48 procent siden juni 2008.

Også flere modtager den såkaldte »kontanthjælp til udlændinge«, der tidligere hed introduktionsydelse. I juni modtog 4.300 personer kontanthjælp til udlændinge, og det er en stigning på 29 procent i forhold til juni sidste år. I forhold til juni 2008 er kontanthjælpen til udlændinge steget med 136 procent.

I alt modtager 170.483 »økonomisk hjælp til forsørgelse, også benævnt kontanthjælp mv.«.

De samlede udgifter til kontanthjælp, ledighedsydelse og revalideringsydelse er altså stigende, viser tallene fra Danmarks Statistik. I juni 2012 udgjorde de samlede udgifter 1,9 milliarder kroner, hvilket er en stigning på ni procent i forhold til samme måned sidste år.

Lidt over halvdelen af udgifterne er gået til ikke-aktiverede modtagere af kontanthjælp, mens en fjerdedel er gået til aktiverede kontanthjælpsmodtagere.

Mest læste