Nævn kommer rockerklub i Vanløse til undsætning

Bandidos-rockerne i Vanløse kan beholde deres klubhus, efter at en afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt Københavns Kommunes afgørelse om at smide rockerne ud.

ARKIVFOTO. Rocker-retssag i byretten i København. Bandidos-rockere udenfor retten.
ARKIVFOTO. Rocker-retssag i byretten i København. Bandidos-rockere udenfor retten.

Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, der forbyder cirka 20 Bandidos-rockere at benytte et hus i Vanløse som klubhus.

Det fremgår af Natur- og Miljøklagenævnet afgørelse, hvor det 10 mand store nævn enstemmigt ophæver kommunes påbud, »fordi det lider af væsentlige retlige mangler«.

Den 15 sider lange afgørelse lægger blandt andet vægt på, Københavns Kommunes beslutning ikke havde hjemmel i planloven. Afgørelsen glæder rockernes forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen.

»Man har givet os medhold i de væsentligste synspunkter, vi havde, herunder at hvis det skulle have været begrundet med planloven, så skulle det være noget med indretningen af bygningen. Det skal jo ikke være en regulering af, hvilke mennesker der må komme et sted,« siger han.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget på Københavns Rådhus besluttede enstemmigt i december sidste år, at rockerne skulle smides på porten i huset på den rolige villavej Tudskærvej i Vanløse. Rockerne flyttede forrige år ind i huset til stor scene for naboerne, der følte sig truet og utrygge ved at have en rockerborg på vejen.

Retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup mener, at afgørelsen viser, at lovgivningen har spillet fallit.

»Det viser med al tydelighed, at lovgivningen er mangelfuld. Der er allerede gået alt for lang tid i forhold til at få rockerne væk fra området, hvor der bor familier med børn, og nu ser det ud til, at sagen trækkes yderligere i langdrag«, udtaler han i en skriftlig kommentar.

Dansk Folkeparti vil gøre sagen til et spørgsmål for Folketinget og har indkaldt justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd for at høre, hvordan regeringen vil reagere på afgørelsen.

Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indklages, men kan efterprøves i en eventuel retssag om afgørelsen.

Mest læste