Metro ramt af flere arbejdsulykker end hidtil oplyst

Metrobyggeriet i København har været ramt af flere arbejdsulykker, end selskabet hidtil har erkendt, viser intern liste.

Af en intern liste fremgår det, at »antallet af arbejdsulykker fortsat ligger over landsgennemsnittet«. I efteråret oplyste Metroselskabet ellers, at arbejdsulykkerne lå under landsgennemsnittet. Det skriver Politiken lørdag.

Yderligere står der, at »risikoen for alvorlige, måske fatale, arbejdsulykker er stor på grund af mangelfulde sikkerhedsforanstaltninger«.

Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Auken Nymark, erkender, at antallet af arbejdsulykker er steget, »men formuleringen om de mulige fatale ulykker skal udelukkende opfattes som det værst tænkelige scenarie, ikke som en faglig vurdering af forholdene på byggepladserne«, understreger hun over for Politiken.

Den såkaldte lorteliste blev ved en fejl sendt til Politikens redaktion og er ifølge avisen en opremsning af i alt seks »dårlige historier«, som Metroselskabet kan forudse efter »den seneste tids negative medieomtale«.

BNB