Legovindmølle skal repræsentere København ved OL

165.000 legobrikker skal under OL gøre reklame for København som CO2-neutral storby.

Vindmøller bygget i Lego.
Vindmøller bygget i Lego.
Det kan godt være, at kajakroere Kim Wraae skal bære den danske fane ved indmarchen til OL i London i august, men han får konkurrence som repræsentant for Danmark.

En syv meter høj vindmølle, bygget af Lego-klodser, skal nemlig stå i det danske OL-område IMAGINATION og repræsentere Danmark og  København, der i 2014 bliver Green Capital of Europe.
 
- Valget af vindmøllen til at markedsføre København var besluttet længe før, at vi fredag d. 29. juni 2012 vandt European Green Capital Award 2014, men det gør det bestemt ikke mindre aktuelt at fortælle den grønne historie om vores hovedstad. Her synes vi både OL i London og en efterfølgende placering i Københavns Lufthavn rammer godt," siger Brand Director Liv Thøger fra City Brand Foreningen Open Copenhagen.

København har som ambition at ville være verdens første CO neutrale storby i 2025, og foreløbigt går det godt: I 2009 lovede byen at reducere sine kulstofemissioner til 20 procent i 2015. Det mål blev nået fire år før tid, på trods af at befolkningstilvæksten i perioden samtidig var på 10 procent. Yderligere reduktioner i CO2-udslippet skal ske ved stadig stigende cyklisme, affaldssortering og op mod en fjerdedel af alle biler, drevet af vedvarende energi.

Dette skal møllen symbolisere.

Møllen er bygget af ca. 165.000 klodser, den vejer 775 kilo, og når OL er færdigt, skal den tilbage til København (forhåbentligt i et stykke), hvor den skal opstilles i Københavns Lufthavn.
Mest læste