Kronprinsparret skal lære newyorkerne at spise rugbrød

Frederik og Mary er blandt gæsterne, når den danske smørrebrødskonge Adam Aamann mandag åbner restaurant i TriBeCa.

Kronprinsesse Mary hilser på formanden for American Scandinavian Foundation, Edward P. Gallagher, ved åbningen af udstillingen Luminous Modernism i Scandinavia House i New York 20. oktober 2011.
Kronprinsesse Mary hilser på formanden for American Scandinavian Foundation, Edward P. Gallagher, ved åbningen af udstillingen Luminous Modernism i Scandinavia House i New York 20. oktober 2011.
I kølvandet på den enorme opmærksomhed, som Noma har skabt for skandinaviske råvarer og moderne nordisk mad efter michelin-restauranten to år i træk er blevet kåret som verdens bedste restaurant, er dansk gastronomi på programmet, når Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary fra 20.-25. oktober er i New York og Boston for at vise, hvad Danmark har at byde på.

Dansk kok åbner N.Y.s første smørrebrødsrestaurant


Når kongen af moderne smørrebrød, kokken Adam Aamann, mandag åbner en filial af sin restaurant Aamanns i TriBeCa i New York, vil kronprinsparret være blandt de første til at smage hans smørrebrød på hjemmebagt rugbrød. Aamanns restaurant får plads til 45 gæster og bliver den første rendyrkede danske restaurant i New York.

Talkshow-dronningen Oprah Winfrey erklærede allerede i 2009 i forbindelse med sit besøg i Danmark, at hun er vild med rugbrød og spiser det morgen og aften, og de sundhedsmæssige fordele taget i betragtning skulle vejen være banet for en amerikansk succes for det danske nationalspise.

Med Nomas Redzepi på marked med smagsprøver

Allerede lørdag får Adam Aamann hilst på kronprinsparret, når han skal lave nordisk mad på et af New Yorks bedste mad-markeder Union Square Greenmarket.

Frederik og Mary til Ground Zero-kongetræf

Her vil den efterhånden verdenskendte kok René Redzepi fra Noma fortælle om det nye, nordiske køkken og dets tanker om bæredygtighed gennem brugen af årstidens lokale råvarer, mens Adam Aamann laver nordisk mad af markedets varer sammen med kokken Bo Bech fra restauranten Geist, der blandt andet er kendt fra TV3-programmet Kniven for Struben, og Claus Henriksen fra den nordiske gourmet-restaurant på Dragsholm Slot.

Skolebørn og Redzepi laver mad af grøntsager fra taget

Før åbningen af Aamanns i The TriBeCa Film Building på 13 Laight Street har Kronprinsesse Mary på mandag besøgt en skole på Manhattan, hvor en dansk kvinde har skabt en have på skolens tag, hvor børnene er med til at dyrke grøntsager. Kronprinsessen skal se, hvordan Noma-kokken René Redzepi høster grøntsager sammen med børnene og laver bæredygtig, nordisk mad og fortæller om storbyhavers betydning for klima og effektiv udnyttelse af vand og energi.

I løbet af de fem dage, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys besøg varer, vil de promovere 20 danske virksomheder indenfor arkitektur og design, mode og gastronomi, bæredygtighed og digitale løsninger inden for sundhedsområdet.

Torsdag besøgte Kronprinsen en sundhedskonference i Boston for at promovere danske IT-løsninger. Senere samme dag åbnede Kronprinsessen den nordiske udstilling Luminous Modernism med værker af blandt andre Vilhelm Hammershøi og Edvard Munch.


Mere om smørrebrødskongen Aamanns på AOK.dk
Se anmeldelserne af Aamanns Etablissement på Østerbro
Det skriver newyorkerguiden Ny.Eater.com om Aamanns

Mere om Noma på AOK.dk

Noma blev nummer 1 igen!
Mød René Redzepi - læs Søren Franks interview med René Redzepi

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.