København vil have varebilerne ud af byen

De store, larmende lastbiler, som kører i centrums gader for at aflevere varer, skal forbydes efter hollandsk forbillede, mener Københavns Kommune.

Københavns Kommune vil kopiere en hollandsk succes, hvor flere byer har forbudt varebiler at køre helt ind til byernes centrum.

Ideen begyndte i Nijmegen for tre og et halvt år siden, skriver P4 København.

- De store byer Maastricht, Rotterdam og Amsterdam er også kommet med på bølgen. Og det er jo fordi, det fungerer, siger kommunens projektleder på området, Tanja Provstgaard, til P4 København.

Hun har været på studietur i Holland for at se byerne. I stedet for at lastbilerne kører hele vejen ind i centrum, skal varerne læsses af uden for centrum og hentes af mindre biler, der kan transportere dem det sidste stykke.

På den måde undgår man blandt andet de store lastbiler i gaderne. Men der er flere fordele ved at holde store lastbiler ude af byerne, siger projektlederen.

- Man har blandt andet fundet ud af, at der kommer mere gang i handelen i formiddagstimerne, fordi gågaderne ikke bliver fyldt op med store varebiler, siger hun.

Hvis ideen bliver gennemført i København, vil der blive 40.000 færre vareleverancer om året.

Mest læste