København bliver en park rigere

Danmarks hovedstad får om få år en grøn oase ved Søerne klods op ad plejecenter Sølund, som skal fornyes.

Når det nye plejecenter Sølund efter planen står klart i 2017, får københavnerne i samme anledning en ny, grøn oase på 8.800 kvadratmeter mellem Ryesgade og Søerne.

Det stod klart mandag eftermiddag, da vinderen af en arkitektkonkurrence om det ny plejecenter med 384 boliger, daginstitution og p-kælder blev offentliggjort. Og valget faldt på et hold af arkitekter fra Witraz, BOGL Landskab og Entasis, der nu skal i gang med at integrere det nye plejecenter i det omgivende miljø.

Der er ifølge politiken.dk tale om en moderne fortolkning af karrébebyggelsen, sådan at der mellem Ryesgade og Søerne placeres en bygningsstruktur med tre sammenbyggede karréer med indre gårdrum, og det efterlader et stort areal til en park.

- Det er smukt og fint, at vi placerer sociale institutioner på sådan en attraktiv beliggenhed, sagde sundhed og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) ifølge politiken.dk.

I projektkonkurrencen var der fokus på innovative løsninger, høj funktionalitet, velfærdsteknologiske løsninger samt lavenergi- og bæredygtigt byggeri.

Mest læste