Jernbanefolk strejker fredag

Ansatte i Banedanmark nedlægger arbejdet i protest mod dårlige arbejdsvilkår. Tilsyneladende er der tale om en isoleret strejke, som ikke får betydning for driften.

Et ukendt antal medarbejdere fra Banedanmark har fredag morgen nedlagt arbejdet. Til ekstrabladet.dk siger en talsmand for fejlretningspersonalet, at hans kolleger strejker i protest mod dårlige arbejdsvilkår.

Der er dog tilsyneladende kun tale om en isoleret aktion. Banedanmark bekræfter, at en gruppe ansatte har nedlagt arbejdet, men man ved ikke, hvor mange det drejer sig om, eller hvad deres krav er. Der er heller ikke umiddelbart noget, der tyder på, at strejken får betydning for togdriften.

Det strejkende fejlretningspersonale er organiseret i Dansk Jernbaneforbund, men forbundsformand Henrik Horup er ikke orienteret om årsagen til arbejdsnedlæggelsen.

- Jeg ved ikke mere end det, jeg har læst på nettet og hørt i radioen. Jeg kan bekræfte, at det er vores folk, og nu skal jeg have fundet ud af, hvorfor de har nedlagt arbejdet. Måske er der kun tale om et fagligt møde, så de går i arbejde igen senere på sagen, siger Henrik Horup til Berlingske Nyhedsbureau.

Til TV 2 News siger Banedanmarks administrerende direktør, Jesper Hansen, at man endnu ikke har overblik over strejkens omfang. Men han regner ikke med, at trafikken vil blive påvirket af arbejdsnedlæggelsen.

Mest læste