Influenza-bølgen breder sig

De mange influenza-tilfælde breder sig til Region Midtjylland og Region Syddanmark.

Antallet af influenza-tilfælde stiger.
Antallet af influenza-tilfælde stiger.

Mange danskere er blevet ramt af influenza. Antallet af henvendelser om symptomerne er steget markant. Særligt Region Hovedstaden har de seneste dage oplevet en stor stigning i antallet af henvendelser. Nu har sygdommen bredt sig til andre regioner, skriver TV2.dk.

Ifølge TV-stationen har der i Region Midtjylland været omkring 2.500 henvendelser siden midnat, ligesom der i Region Syddanmark i gennemsnit er 200.300, der ringer i timen, oplyser TV2.dk tirsdag lidt før klokken 16.30.

Der er endnu ikke meldinger om store udbrud af influenza i Region Nordjylland og Region Sjælland.

- Folk henvender sig med ondt i halsen, feber, muskelsmerter og hvor symptomerne udvikler sig meget hurtigt over nogle timer, siger Jens Lundgren, som er formand for influenzaudvalget i Region Hovedstaden til TV 2 News.

Mandag oplyste overlæge Tyra Grove Krause fra Epidemiologisk afdeling ved Statens Serum Institut over for Berlingske Nyhedsbureau, at den seneste indberetning fra landets vagtlæger netop viser en stigning i influenza-tilfælde.

Næste opgørelse bliver foretaget torsdag den 27. december, og her vil det stå klart, om der er tale om, at Danmark er på vej ind i en influenzaepidemi.

Region Hovedstaden har dog været så hårdt ramt, at man mandag bad syge danskere om at lade være at ringe til den overbelastede vagtlæge, med mindre man har været syg i dagevis.

Mest læste