Højere skat til socialt arbejde er i orden

Godt halvdelen er danskerne er klar til at betale mere i skat for at bevare serviceniveauet på det sociale område, viser en meningsmåling. Det er opløftende, siger formanden for Socialpædagogerne.

Kommunerne bør fastholde eller endda øge serviceniveauet på det specialiserede sociale område, også selv om det fører til en stigning i kommuneskatten.

Det mener 51,1 procent af de danske vælgere ifølge en ny meningsmåling fra Analyse-Danmark. Blot 21,5 procent er ikke klar til at betale mere i skat til fordel for de udsatte, viser målingen, som er foretaget for fagforeningen Socialpædagogerne. Resultatet glæder formand Benny Andersen.

- Det er så glædeligt at se, at danskerne på trods af økonomisk krise og massefyringer ikke har mistet deres sociale sindelag og rummelighed, men mener, at der skal tages hånd om samfundets svageste, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge meningsmålingen ligger det sociale område helt i bund sammen med ældrepleje og sundhed, når danskerne bliver bedt om at pege på områder, hvor den offentlige sektor kan spare penge. Her er den store topscorer EU - efterfulgt af forsvaret, udviklingsbistand og integration.

- Jeg synes, det er opløftende at se, at danskerne, på trods af økonomisk smalhals og krise, fortsat er solidariske og med hjertet på rette sted, siger Benny Andersen.

1.124 danskere har deltaget i meningsmålingen.

Mest læste