Her skal Mærsk begraves

Mærsk Mc-Kinney Møller bliver genforenet med sin kone i et familiegravsted i Hellerup.

Her ankommer kisten til Mærsks privatbolig i Charlottenlund
Her ankommer kisten til Mærsks privatbolig i Charlottenlund

Den 98-årige skibsreder skal begraves i familiegravstedet på Hellerup Kirkegård, hvor blandt andre Mærsks afdøde hustru Emma er stedt til hvile.

De var hinandens uadskillige i 65 år, og nu skal Mærsk Mc-Kinney Møller atter forenes med sin Emma, der døde i 2005.

Udover hustruen Emma ligger også Mærsk Mc-Kinney Møllers far, mor, søster og bror begravet i det store familiegravsted, skriver bt.dk.

På den fredelige kirkegård i Hellerup har Mærsk de senere år været en flittig gæst ved gravstedet:

- Man kunne altid se, når Mærsk besøgte kirkegården. Så holdt hans karakteristiske VW-bil et helt bestemt sted på den nærliggende Bernstoffsvej, så den aldrende skibsreder ikke behøvede gå så langt, fortæller en anden flittig kirkegårdsgæst, der selv har sin bror begravet på den næsten 100 år gamle kirkegård.

- På Mc-Kinney Møllers familiegravsted var der så godt som altid pyntet med en buket røde roser ved hver af de fem hidtidige gravstene - men altid to buketter ved Emma, fortæller kirkegårdsgæsten, der selv for godt et år siden hilste på Mærsk mellem gravstenene.

- Han gik meget dårligt, og havde følgeskab af sin chauffør. Jeg hilste på ham med ordene »Godt Nytår, hr. Møller«, hvortil han venligt og med et smil svarede: »Tak - i lige måde«.

Der er gjort plads til skibsrederen i højre side af det velplejede gravsted, hvor han på grund af forholdene dog ikke kan komme til at ligge lige ved siden af Emma.

Mest læste