Fynsk kovending i sag om burka-flugt

- Jeg tror ikke, der kommer meget mere pølse ud af det skind.

Sådan lød det fra Niels Christian Larsen, leder af lokalpolitiet i Nyborg, da Fyens Stiftstidende i november ville høre, hvordan efterforskningen af den såkaldte burka-flugt fra Nyborg Statsfængsel i oktober skred frem.

Lederen af lokalpolitiet uddybede, at det sandsynligvis var den indsattes svoger og søster, der havde hjulpet med flugten, men at politiet ikke havde gjort meget ved sagen på grund af prioritering af politiets ressourcer.

Ifølge en mail fra Fyns Politi til retsordfører Peter Skaarup (DF), som har stillet spørgsmål om sagen til justitsminister Morten Bødskov (S), tyder meget imidlertid på, at man alligevel vil prioritere sagen.

- Fyns Politi foretager de nødvendige efterforskningsskridt med henblik på at opklare sagen, og der er således blandt andet foretaget afhøringer af fængselspersonale og sikret videooptagelser fra fængslet. Fyns Politi finder således ikke, at de udtalelser fra lederen af lokalpolitiet i Nyborg, som er citeret på Fyens.dk, giver et fuldt ud retvisende billede af sagens status, skriver Fyns Politi i svaret til retsudvalget, skriver politiet i mailen ifølge Fyens.dk.

BNB

Mest læste