Flere unge fængslet for farlige nytårsløjer

Yderligere tre unge mænd er blevet sigtet i sagen om nytårschikane på Bornholm, hvor teenagere kastede fyrværkeri ind i en lejlighed nytårsnat.

Alvorlige nytårsløjer førte nytårsnat til, at en 52-årig mand måtte på hospitalet til behandling for røgforgiftning. Det skete, da en flok teenagere kastede fyrværkeri ind i mandens stuelejlighed på Marie Kofoeds Vej i Rønne, så der udbrød brand. Det skriver BT.

En 15-årig dreng blev umiddelbart efter fængslet i surrogat på en ungdomsinstitution, og nu har politiet anholdt yderligere tre unge.

Endnu en 15-årig dreng blev fredag varetægtsfængslet i fire uger. Det samme blev en 22-årig, og derudover blev en tredje 15-årig sigtet og siden løsladt i samme sag.

Under grundlovsforhøret af den 15-årige dreng, der blev anholdt som den første i sagen, valgte dommeren at opretholde anholdelsen i tre gange 24 timer.

Efterforskningsleder på sagen, Peter Jørgensen fra Bornholms Politi, betegnede torsdag sagen som »meget alvorlig«.

»De har set sig sure på manden af en eller anden grund. Det var nytårsaften, og der har været en mængde spiritus involveret. Så der kan være tale om en indskydelse,« sagde efterforskningslederen til BT efter det første grundlovsforhør.

Den 15-årige dreng, der blev fængslet i surrogat som den første, har indrømmet, at han har deltaget. Han og de tre andre drenge er blevet sigtet for forsætlig ildspåsættelse.

Mest læste
Seneste nyt