Flere økonomiske svindlere kommer for en dommer

Justitsministeren glæder sig over, at der rejses flere sager om økonomisk kriminalitet.

Det er blevet mere risikabelt at begå økonomisk kriminalitet i Danmark. Politiet rejser nemlig flere sager mod svindlere med skjorte og slips, skriver Jyllands-Posten. Der er både sket en stigning i antallet af sigtelser, tiltaler og afgørelser, der handler om eksempelvis skattesvig eller bedrageri. Alene antallet af tiltaler er gået op med 85 procent fra 2009-2011, hvor det landede på 16.856 tiltaler. Rigsadvokaten vurderer, at det er det højeste antal tiltaler mod økonomisk kriminelle nogensinde.

Forklaringen på stigningen skyldes både, at politiet får flere anmeldelser samt at indsatsen er blevet opprioriteret. Justitsministeren glæder sig over udviklingen, som han mener er udtryk for, at indsatsen virker.

- De økonomisk kriminelle kan godt begynde at ryste i bukserne, siger Morten Bødskov (S).

Det billede kan den erfarne kurator og partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, Anne Birgitte Gammeljord, dog ikke genkende.

- Min frygt er, at politiet tager alle de nemme sager, hvor der er stjålet af kassen, men lader de tunge og intellektuelt krævende sager med selskabstømning og momssvindel ligge. De store sager kræver ressourcer og kompetencer, som ikke altid er til stede, siger hun til Jyllands-Posten.

Mest læste