Fakta

Farvergade-sagen

I en række artikler i efteråret 2010 beskrev Berlingske, hvordan kontanthjælpsmodtagere i Københavns Kommune blev tilbudt et skrabet aktiveringstilbud i et jobcenter i Farvergade.

Imens hjemtog kommunen den højeste refusion fra staten. Det var i strid med loven, slog Arbejdsmarkedsstyrelsen efterfølgende fast og krævede de statslige millionrefusioner tilbagebetalt.

Allerede i 2008 blev direktionen i beskæftigelsesforvaltningen advaret af en tidligere kontorchef om, at modellen i Farvergade kunne være i strid med loven. Alligevel spurgte kommunen ikke Arbejdsmarkedsstyrelsen, om modellen var i orden.

I sommeren 2011 stævnede Københavns Kommune Arbejdsmarkedsstyrelsen, der havde tilbageholdt 60 millioner kroner i refusion fra kommunen for Farvergade. Østre Landsret slog i en dom 7. december 2012 fast, at styrelsen havde ret til at kræve pengene tilbage for Farvergade.

I alt overstiger regningen 100 millioner kroner, da kommunen både skal tilbagebetale 60,2 millioner kroner i for meget uberettiget refusion for 2008 og 2009, en advokatregning på 5,9 millioner kroner, samt sagens omkostninger på 1,5 millioner kroner. Derudover skal København også betale 33,4 millioner kroner tilbage i for meget opkrævet refusion for 2010.

Kilde: Berlingske Research

Mest læste