Falcks brandfolk har haft »forholdsvis fredelig« nytårsaften

Det fugtige vejr har været medvirkende til, at antallet af nytårsbrande har været begrænset.

Med 113 udrykninger på landsplan i løbet af den første nat i 2013 fortsætter tendensen for Falcks brandfolk. De får mindre at lave nytårsnat.

- Vi har altid nok at lave nytårsaften, men i forhold til de senere år har det været en forholdsvis fredelig nytårsaften, siger kommunikationsmedarbejder i Falck Klaus Kristiansen.

Meldingerne fra de lokale Falck-afdelinger går på, at regnen har lagt en dæmper på antallet af brande, og at der netop på grund af det fugtige vejr ikke har været så mange mennesker på gaderne, som det normalt er tilfældet nytårsnat.

De 113 brande skal ses i forhold til de 167 brandudrykninger, som Falck havde sidste nytårsnat. Og det er et kraftigt fald set i forhold til nytåret 2008/2009, hvor Falck havde 278 udrykninger til store og små brande.

I nat har det primært været småbrande, som Falcks folk har rykket ud for at slukke.

- Det er primært mindre brande i affaldscontainere og biler og den slags, og så har der været enkelte større brande, siger Klaus Kristiansen.

De enkelte store brande har været i Brørup i Sønderjylland, hvor en svinestald brød i brand, og så er en industribygning i Værebro mellem Roskilde og Frederikssund brændt ned.