Færre indbrud - især i provinsen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser færre indbrud både i offentlige og private bygninger. Især i Region Syddanmark og Nordjylland er faldet markant.

Der var færre indbrudstyve på arbejde i de første tre måneder af 2012. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I årets første kvartal blev der således anmeldt 1.400 indbrud i offentlige bygninger. Det er et generelt fald på otte procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det hidtil laveste antal anmeldelser registreret i et kvartal. I forhold til for ti år siden blev der således anmeldt 62 procent færre indbrud i første kvartal 2012. De offentlige bygninger omfatter for eksempel børneinstitutioner, skoler, idrætsanlæg og plejehjem.

Og det er især i provinsen, at man har oplevet færre indbrud på blandt andet skoler og plejehjem. De største fald fandt sted i Region Syddanmark og Region Nordjylland, hvor der blev anmeldt 24 procent færre indbrud i første kvartal 2012 i forhold til samme kvartal i 2011. I Region Sjælland faldt antallet med otte procent og i Region Midtjylland med en enkelt procent. Region Hovedstaden oplevede derimod en stigning på fem procent i samme periode.

I første kvartal blev der i alt anmeldt 106.100 ejendomsforbrydelser, korrigeret for sæsonudsving, og det er et fald på 4.100 eller fire procent i forhold til kvartalet før. Faldet skyldes især færre indbrud, mens antallet af tyverier steg. Antallet af indbrud er på det laveste niveau siden fjerde kvartal i 2009, mens antallet af tyverier er på det højeste i samme periode.

Mest læste