En dræbt under skoleskyderi i USA

Politiet hjælper børn væk fra Sandy Hook Elementary School i Newton i delstaten Connecticut den 14. december 2012 under et skoleskyderi.
Politiet hjælper børn væk fra Sandy Hook Elementary School i Newton i delstaten Connecticut den 14. december 2012 under et skoleskyderi.

En gerningsmand er dræbt, og flere uskyldige er blevet såret under endnu et skyderi på en skole i USA. Denne gang er det grundskolen Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut, der er rammen for dramaet.

Ifølge avisen Hartford Courant oplyser politiet, at en gerningsmand er blevet dræbt. Rapporter om endnu en gerningsmand er ikke blevet bekræftet. Ifølgeavisen meldte politiet kort efter alarmen, at en person med våben befandt sig på skolens kontor. En person i et af skolens rum var ramt af 'adskillige skud'.

En elev er blevet båret ud fra skolen af en betjent, tilsyneladende alvorligt såret. Den lokale avis The Newton Bee skriver, at der er rapporter om flere tilskadekomne. Redningsfolk har opstillet telte til triage.

Elever er under politibeskyttelse blevet ført ud fra skolen. Byens øvrige skoler er alle i såkaldt 'lockdown' - alle døre er blevet låst. Privatskoler i området er blevet advaret, skriver The Newton Bee. Eftermiddags-børnehaver er aflyst, ligesom skolebusserne er indstillet.

Politiet modtog den første melding om skyderiet klokken 9:41 fredag formiddag lokal tid. The Newtown Bee skriver, at der er mange politibiler, ambulancer og redningskøretøjer til stede ved skolen.