Efterforskningen af Præstø-ulykken afsluttet

Efter 140 dage er politiet færdig med at undersøge ulykken, der kostede en lærer livet og sendte syv elever i koma.

Helikopter lander på Rigshospitalet med efterkoleelever kæntret i Præstø Fjord. 
Helikopter lander på Rigshospitalet med efterkoleelever kæntret i Præstø Fjord. 
Fredag den 11. februar kæntrede 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole i det, der er blevet kendt som Præstø-ulykken. Den 44-årige lærer Michael Jørgensen omkom i ulykken, og syv elever blev lagt i kunstigt koma.

Nu har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efter 140 dage afsluttet sin efterforskning og sendt materialet til juristerne i Søfartsstyrelsen. Det oplyser DR Sjælland.

- Undersøgelsen og forløbet af ulykken er klarlagt, sådan at man nu kan vurdere, om der er nogen, der skal drages til ansvar for noget i forbindelse med ulykken, siger Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.

Da ulykken er sket til søs, skal både Søfartsstyrelsen og den normale anklagemyndighed vurdere sagen.

- Det materiale, vi har lavet, skal i første omgang vurderes af Søfartsstyrelsens jurister. De skal vurdere, om der er nogen søfartsregler, der efter deres opfattelse er blevet overtrådt, og så vil materialet komme tilbage til anklagemyndigheden i politiet. De laver så en samlet vurdering af, om der er grundlag for, at der skal rejses ansvar mod nogen, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet vil ikke udtale sig om nogen konkrete resultater af efterforskningen. Flere af de nu tidligere efterskoleelever er stadig indlagt til genoptræning efter den kunstige koma.

Kilde: DR Sjælland
Mest læste