»Det kan jeg ikke huske«

En bestemt sætning gik igen under Skattesagskommissionens afhøring af fagdirektør i Skatteministeriet, Jan Lund, der tilsyneladende lider af hukommelsessvigt.

107 gange kunne det tidligere konservative folketingsmedlem Viggo Fischer ikke huske detaljer fra Tamilsagen. Fagredaktør Jan Lund når ikke så langt op, men er dog på vej onsdag formiddag i vidneskranken i skattesagskommissionen i Søborg.

19 gange kunne fagdirektør Jan Lund ikke "huske" detaljer fra skattesagen, mens han otte gange ikke kunne "erindre" noget.

Det, som Jan Lund ikke kan huske, er dele af forløbet i Skat Københavns sagsbehandling af daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks skattesag i sommeren 2010.

Kommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, forsøgte specielt at få fagdirektøren til at huske, hvordan Skatteministeriet håndterede sagen dengang - og om nogen fra ministeriet forsøgte at blande sig i afgørelsen, sådan som blandt andre skattedirektør Erling Andersen har påstået.

- Om der er blevet orienteret til ministeren (Troels Lund Poulsen, red.) på det tidspunkt, det har jeg ingen erindring om, svarede Jan Lund, der også har huller i hukommelsen, når det kommer til sin egen kalender.

Spørgsmål: Hvornår går du på sommerferie i 2010?

- Det kan jeg ikke huske, svarede fagdirektøren.

Spørgsmål: Omkring 29. juli blusser sagen voldsomt op igen. Har du også afsluttet din ferie på det tidspunkt?

- Det kan jeg ikke huske, lød det fra Jan Lund nok en gang.

Efter fagdirektøren skal Skatteministeriets koncerndirektør, Jesper Skovhus Poulsen, afhøres af kommissionen. Han var konstitueret departementschef i en periode, efter Peter Loft blev fritstillet i marts 2012.