Dankortet glødede 21. december

Forbrugerne har aldrig brugt Dankortet så meget, som de gjorde den 21. december. Samlet steg Dankort-forbruget de første 23 dage i december med 2,1 procent i forhold til 2011.

Der var gang i Dankortet kort før jul. Faktisk rekord.
Der var gang i Dankortet kort før jul. Faktisk rekord.

Fredag før jul svang forbrugerne Dankortet mere end nogensinde før. Det blev anvendt i alt 4,3 millioner gange den 21. december, hvor der blev shoppet med kortet for knap 1,7 milliarder kroner. Det viser en opgørelse af Dankort-forbruget i julen 2012 fra betalingstjenesten Nets.

Julehandlen fik generelt en god start i december, hvor der blev handlet med betalingskortet for mere end 25,1 milliarder kroner de første 23 dage i december. Det svarer til en stigning på 2,1 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev handlet for 24,6 milliarder kroner, oplyser Nets i en meddelelse om Dankort-forbruget i julen 2012.

Det er da også i julemåneden, at danskerne generelt er mest flittige til at bruge deres Dankort. Ifølge Nets opgørelser har syv ud af de ti dage med største omsætning på Dankort siden 2008 ligget i december.

Den samlede julehandel i 2012 blev imidlertid påvirket af et lavt forbrug den 23. december, som var den sidste handelsdag før jul – og samtidig var en dag, hvor snestormen ramte landet og kan have påvirket shoppinglysten.

Samlet gennemførte danskerne 74.860.503 transaktioner med Dankortet over de første 23 dage i december – og handlede i gennemsnit for 335 kroner per gang, hvilket er to kroner lavere end året før, oplyser Nets.

Danskernes brug af Dankort udgør ifølge Nets hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Brugen af internationale betalingskort står dog for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort. Et samlet tal for kortforbruget med betalingskort i Danmark er ikke offentligt tilgængeligt.

Mest læste