Brev til 32.598: Dine dagpenge ryger

Nye tal viser, at 32.598 danskere står til at miste dagpengene efter nytår, hvis de ikke finder arbejde.

Nye tal viser, at 32.598 danskere står til at miste dagpengene efter nytår, hvis de ikke finder arbejde.

Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, skriver Avisen.dk.

- Det er et voldsomt antal mennesker, som bliver ramt, konstaterer Verner Sand Kirk, der er direktør for A-kassernes Samvirke, til Avisen.dk.

De mere end 32.000 arbejdsløse har modtaget et brev, hvori de bliver gjort opmærksom på deres situation og tilbudt et afklarende møde i a-kassen.

A-kasse-direktøren nægter at tro, at man kan finde job til de ledige.

- Det vil være fuldstændig umuligt at redde disse mennesker, hvis der ikke bliver lavet en kombination af nogle lempelser af dagpengereglerne og en indsats for at skaffe flere job, siger Verner Sand Kirk.

S: Akutpakken skal virke

Tidligere har tal fra Beskæftigelsesministeriet vist, at mellem 9.000 og 16.000 danskere risikerer at ryge ud af dagpengesystemet til næste år, når dagpengeperioden bliver halveret fra fire til to år. Verner Sand Kirk mener, at tallene »forekommer temmelig optimistiske« og vurderer, at antallet af ledige i farezonen vil stige.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, er rystet og kalder over for Avisen.dk antallet »overraskende højt«, men holder fast i, at partiet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne vil komme igennem med kravet om, at genoptjeningsperioden for dagpenge igen skal være et halvt år.

Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen, der er formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, siger til avisen, at partiet vil holde fast i, at akutpakken skal have yderligere tid til at virke.