Advokat: Chikane af akuttelefon er ikke strafbart

Region Hovedstaden truer med at politianmelde de læger, der har chikaneret akuttelefonen 1813. Men der skulle ikke være noget at komme efter.

»Umiddelbart er der ikke noget at komme efter,« siger advokat Kåre Smidt
»Umiddelbart er der ikke noget at komme efter,« siger advokat Kåre Smidt

»Med bøde eller fængsel indtil tre måneder straffes den, som ved ugrundet påkaldelse af hjælp, misbrug af faresignal eller lignende forårsager udrykning af politi, ambulance, redningsberedskabet eller sø- eller luftredningstjenesten.«

Sådan lyder Straffelovens paragraf 135, som ifølge advokat Kåre Smidt med speciale i strafferet er den paragraf, der vil komme i spil, hvis Region Hovedstaden finder grundlag for at politianmelde de fire læger, der chikaneret akuttelefonen 1813.

»Umiddelbart er der ikke noget at komme efter. Man skal forårsage noget udrykning, og det vurderer jeg ikke, man har gjort i det her tilfælde,« siger Kåre Smidt.

Ifølge regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og Venstres politiske leder i regionen, Martin Geertsen (V), er jurister i Region Hovedstaden lige nu ved at vurdere, om der er grundlag for at politianmelde de pågældende læger.

Region Hovedstadens oversigt over opkaldene til 1813 siden åbningen 1. januar viser, at fire læger har ringet ikke færre end 255 gange til akuttelefonen. En enkelt person har ringet 115 gange på blot en time, og dertil kommer flere opkald fra uregistrerede telefoner med taletidskort.