Aarhus vil spare millioner på snerydningen

Aarhus Kommune sparer ni millioner kroner på vintertjenesten. Det kommer til at ramme alle, lyder det fra kommunen.

Trafikanter i og omkring Aarhus kan godt forberede sig på dårligere snerydning fremover. Politikerne vil nemlig spare ni millioner kroner på vintertjenesten, og det svarer til cirka en fjerdedel af det samlede budget.

- Det kommer til at kunne mærkes af trafikanterne. Vores indstilling har så været, at det i videst muligt omfang ikke skal berøre de strækninger, hvor der er mange trafikanter, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay (V), til P4 Østjylland.

Hun understreger, at hun ikke finder besparelserne fornuftige, men at hun vil nu implementere dem efter et ønske fra flertallet i Aarhus Byråd.

Afdelingsingeniør i Aarhus Kommunes afdeling for Trafik og Veje, Jens Bruun, siger, at alle kommer til at mærke besparelserne:

- Det kommer til at ramme bredt, kan man sige. Både trafikanterne på de større veje og de mindre veje, siger han til P4 Østjylland.

Vognmændene, som Aarhus Kommune har hyret til at bekæmpe sneen, er utilfredse med politikernes spareøvelse. De har nemlig kontrakt med kommunen frem til april 2014, og vognmændene er ikke indstillet på at give afkald på noget, de har kontrakt på.

- Det bliver ikke på os, de skal spare ni millioner kroner. Vi har kontrakt til en sæson mere. De kan vente, til den udløber, siger Jørgen Buhl, formand for Østjyllands Vognmandsforening, til Jyllands-Posten.

Mest læste