Hvad var ideen?

Stine Ladefoged er en dygtig strikhåndværker, men hendes kollektion manglede en overordnet idé.

Stine Ladefoged var den første, der holdt show på Gallerys nye showscene, der i år ligger på den gamle Børs i det indre København. Problemerne med en kaotisk seating var dog i den grad rykket med fra Forum, hvor Gallery de sidste år har holdt sig, både i et telt udendørs om sommeren og i Konservatoriets koncertsal om vinteren.

Billedserie:

Da alle endelig var på plads, viste Stine Ladefoged en strikkollektion, der desværre var ret svær at afkode. Hvad var ideen? Militært med store garnløkker i flok på skuldrene, nærmest som epauletter.

Sømandslook med en rød nederdel, blåhvide striber og godt med tovværk? Var det lutter showpieces, hvor strikken er formet i særlige former og slynger sig om kroppen? Eller bare ret ubrugeligt?

Bedst var de mere simple kjoler i strik, hvor bånd og fletninger bliver dekoration, mens buksedragter med pailletter og knapper ikke var så velfungerende. Og måske er det en smagssag, men personligt er jeg ikke så vild med bukser, der har et snit, som fremhæver skambenet.

Og når den samlede idé mangler, kan det være svært ikke at fokusere på, at tøjet i sig selv af og til er ret... udfordrende som tøj.

Hvor sidste show var skarpere og nemmere afkodeligt, virkede Ladefoged lidt forvirret. Der er ingen tvivl om, at hun er en dygtig håndværker, der kan mange ting med strikken og som bruger materialet interessant, men sådan helt velfungerende var det ikke som kollektion.

Facebook: Mere mode og livsstil

Mest læste