Tør kirsebærvin - ja tak

Ugens bedste køb er begge under 100 kr.

Macon, Bouchard Pere & Fils
Macon, Bouchard Pere & Fils

Ugens to bedste køb oser af kirsebær. Så meget, at man næsten skulle tro, der havde været en drillenisse fra Frederiksdal Gods forbi og hældt et par skefulde kirsebærvin ned i flaskerne.

Frederiksdal er hjemstedet for Danmarks mest interessante bud på kirsebærvin – blandt andet med kokken Jan Friis-Mikkelsen som bagmand. Selv om de nok ikke vil bryde sig om sammenligningen i hverken Bourgogne og Valpolicella, hvorfra ugens bedste køb kommer, er det faktisk positivt ment.

Den ene af de to vine er en Bag-in-Box fra amarone-producenten Negrar, som vi har haft til test adskillige gange. Vi svinger os ikke op til at kalde det stor vin, men som altid er der tale om et fantastisk godt køb, hvor alle kan være med. Til godt og vel 30 kroner pr. flaske får man ikke meget mere for pengene.

I den lidt dyre afdeling har vi Bourgogne-huset Bouchard, der brillerer med en rød Macon, altså en rødvin på pinot noir-druen. Vi har ofte skrevet, at det nærmest er umuligt at finde en god rød bourgogne til under 100 kr., men ligeså snart blækket er blevet tørt, dukker der selvfølgelig én op i testen.

Bouchard var tidligere et nedkørt Domaine, men der er så sandelig sket noget de sidste ti år. Særligt er rødvinene blevet langt bedre end førhen. Deres Macon forekommer uhyre elegant med toner grønne blade, en snert af peber og så lige kirsebær. Jeg siger bare: ja tak – mere af det!

Mest læste