Sandy forsinker dansk smørrebrødseventyr

Adam Aamann skulle have åbnet sin første, internationale restaurant i New York i morgen, men orkanen Sandy har foreløbigt blæst åbningsdatoen frem i tiden.

Kokken Adam Aamann her er han sammen med datteren Mira er i øjeblikket i New York for at åbne sin første restaurant uden for Danmark. Men superstormen Sandy er foreløbigt kommet i vejen.
Kokken Adam Aamann her er han sammen med datteren Mira er i øjeblikket i New York for at åbne sin første restaurant uden for Danmark. Men superstormen Sandy er foreløbigt kommet i vejen.

Det var planen, at den danske smørrebrødsrestaurant Aamanns skulle slå dørene op til sin første, internationale restaurant i New York i morgen. Men superstormen Sandy, der har hærget store dele af Manhattan, har foreløbigt udskudt den længe ventede åbning på ubestemt tid.

- Vi arbejder på højtryk i øjeblikket, orkanen var meget voldsom, og mange mennesker er blevet påvirket af den, så vi fokuserer på det faktum, at alle vores medarbejdere er i god behold. Om vi lige åbner i denne uge eller i næste uge, det er underordnet omstændighederne taget i betragtning, siger Adam Aamann.

Restauranten har til huse på det sydvestlige Manhattan og er uden strøm i op til 7-10 arbejdsdage. Restauranten har dog heldigvis undgået vandskader.

- Så snart vi har elektriciteten tilbage, kan vi forberede os på åbningen igen. Maden skal jo desværre laves forfra, men vi er ved godt mod, siger Adam Aamann.

Stadig store forhåbninger

Aamann-restauranterne har siden 2006 serveret kvalitetssmørrebrød til københavnerne, og det er den samme, klassiske opskrift, som sultne newyorkere kan sætte tænderne i. Og selvom fødslen ikke er gået som planlagt, så tvivler holdet bag Aamann ikke på, at den amerikanske åbning bliver en succes.

- Fokus bliver på at levere det samme ærlige produkt, som vi kendt for i Danmark. Smørrebrødet har fået lidt af en revival, så timingen kunne ikke være bedre, siger Adam Aamann.

Følg mad- og vin-stoffet på facebook

Restauranten er blevet til i samarbejde med Aamanns' partner, danske Sanne Ytting, der har boet i New York i 13 år. Hun skal drive Aamanns-Copenhagen, og hun håber, at spisestedet kan blive mere end bare en restaurant.

- Danmark er et land med en stærk historie, som folk i New York vil værdsætte. Omvendt håber vi også, at restauranten bliver et samlingspunkt, hvor danskere og skandinaver kan mødes, siger hun.

Restauranten ligger - storm eller ej - på Laight Street 13, og der er plads til 45 spisende gæster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.