Panna Cotta med kærnemælk

Blanding af kærnemælk og fløde tilberedt som hit-desserten 'panna cotta' bør laves i forvejen.

Læg husblasen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i en lille kasserolle. Hæld fløden i og tilsæt sukker og en strimmel citronskal på ca. 7 cm skåret med kartoffelskræller. Læg også vaniljestangen ved. Bring fløden i kog og lad den trække væk fra kogepladen i ca. 15 min. Tryk vandet af den udblødte husblas og kom den i fløden, mens den trækker. Rør rundt, til husblasen er opløst. Si fløden og kontroller, at der ikke ligger klumper af husblas i sien (de vil mangle i fløden). Bland kærnemælk og fløde. Det vil ret hurtigt begynde at tykne. Skyl forme på 1 dl (evt. mokkakopper) i koldt vand og drys med lidt sukker. Hæld blandingen i formene og sæt dem i køleskab. De er bedst dagen efter, når husblasen rigtig har haft tid til at sætte sig. Hvis man laver desserten 1-2 dage i forvejen, er det nok med 2 blade husblas, hvis man ønsker desserten meget cremet, men de fleste vil nok føle sig sikrere med de 3 blade. Vend formene ud på tallerkener og hæld lidt rabarbarsauce omkring. Dekorer evt. med panderistede mandelflager eller hakkede mandler.

NB. Det sukkervand, der har dannet sig under desserten er som regel nok til at få formen til at slippe, men ellers må man løsne med en spids kniv i kanten og lægge en varm, opvredet klud over den vendte form.

Mest læste

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.