Gordon Ramsay i bizar navnesag

Den hidsige kok vil have rettighederne til navnet på et kendt New Yorker-spisested, som er ejet af bl.a. Bono og Jay-Z.

Gordon Ramsay, her fotograferet i 2009, har søgt de britiske myndigheder om rettigeheder til varemærket Spotted Pig, som ellers er en kendt New Yorker restaurant.
Gordon Ramsay, her fotograferet i 2009, har søgt de britiske myndigheder om rettigeheder til varemærket Spotted Pig, som ellers er en kendt New Yorker restaurant.

Der er tilsyneladende gået både juristeri og drilleri i en stribe sjernekokkes og andre kendes indbyrdes professionelle og personlige relationer.

Hvert fald har den britiske tv-stjernekok Gordon Ramsay ansøgt de britiske myndigheder om at få rettighederne til navnet og varemærket 'The spotted pig' - som ellers er en veletableret restaurant i New York, med en ejerkreds af andre kendte mennesker, bl.a. kokken Mario Batali og sangerne og musikerne Bono og Jay-Z.

Det skriver britiske medier fredag.

Ifølge finansmediet Bloomberg indsendte Ramsays selskab,Ramsay Holdings International Ltd., allerede i starten af oktober en ansøgning om at få ret til varemærket i Storbritannien, og denne ansøgning er for to uger siden blevet offentliggjort med henblik på eventuelle protester.

Ret oplagt i netop dette tilfælde, skulle man tro, men nej. Ifølge Bloomberg har ingen fra ejerkredsen omkring The spotted pig, som tæller flere briter ( bla. køkkenchef og medejer April Bloomfield), endnu protesteret mod Ramsays gøren krav på det specielle navn.

Derimod har andre kendte fra kokke-cirklerne protesteret højlydt mod Ramsays rettigheds-krav, bl.a. forfatteren til den berømte kokke-erindringsbog 'Kitchen Confidential', Anthony Bourdain. Han skrev forleden på det sociale netværk Twitter, at Ramsays krav var 'skamfuldt frastødende' - en holdning som er blevet retweetet (videresendt, red.) 1200 gange, blandt andre af en helt fjerde stjernekok, Jamie Oliver. 

The spotted pig i New York blev grundlagt i 2004 og er stadig et af byens hotte spisesteder.

Læs mere hos Bloomberg.com

Mest læste