Dansk kogebog om amerikansk mad er verdens bedste

Den danske blogger Newyorker by Heart vandt lørdag en amerikansk kogebogspris for sin kogebog, der fik prisen som verdens bedste kogebog om amerikansk mad.

Se hele bogens forside ved at klikke frem til næste billede.
Se hele bogens forside ved at klikke frem til næste billede.

Hun bor i Vejen, men hun har skrevet årets bedste kogebog om amerikansk mad. Lørdag aften vandt Birthe Lynggard prisen for den bedste kogebog i verden i kategorien US Cuisine. En kategori, hvor også japanske og tyske bud på det amerikanske køkken var nominerede.

Gourmand Awards er en kogebogspris fra 1995, og der deles årligt priser ud i en række kategorier, i år 89 kategorier med i alt 254 nominerede.

Bogen er udsprunget af Birthe Lynggaards meget populære blog Newyorker By Heart, hvor hun i syv år til 1. marts har fortalt om både sit private liv og sin madlavning. Her skildrer hun både den manglende kærlighed, hun fik i sin adoptivfamilie, kærligheden til den aupairfamilie, der modtog hende med åbne arme og omsorg, til sin kat og til sin kæreste, og hun beskriver livet som førtidspensionist med fibromyalgi. I løbet af de seneste måneder har bloggen fået et alvorligere emne, da Birthe Lynggaard er blevet diagnosticeret med livmoderhalskræft i fase 4, og hun er dermed terminalpatient. Hun modtog kogebogsprisen få dage efter, at hun havde afsluttet en kemobehandling.

Kogebogen indeholder opskrifter på amerikansk homecooking og anekdoter om det land, som forfatteren er så fascineret af. Den udkom i oktober 2012 og er fotograferet af Line Falck.

Martin Picard vandt den fineste pris som årets bedste kogebog for sin bog »Cabane à Sucre au Pied de Cochon«.

Du kan også følge Newyorker by heart på Facebook her.

Mest læste