Svinkløv-kok er klar til EM for kokke

Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel vandt sikkert den danske udtagelse til Bocuse d'Or, som er EM og siden VM for kokke.

Favoritten Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel blev en klar vinder af den danske udtagelseskonkurrence til Europamesterskabet for kokke til næste år. Mesterskabet som afholdes den 10.-12. juni næste år i Torino, fungerer samtidig som semifinale til Bocuse d’Or, der er det uofficielle VM for kokke. 

Det kom som ikke så lidt af en overraskelse, at Kenneth Hansen i det hele taget valgte at stille op til Bocuse d’Or udtagelsen, som fandt sted på Hotel & Restaurant skolen i Valby mandag. Kenneth var nemlig den danske deltager i finalen, som afholdes hvert andet år i Lyon, i 2015, og var mildt sagt skuffet over sin 6.plads dengang.

»Det er ikke bare en skuffelse. Det er en kæmpe skuffelse. Der går noget tid, før vi får vasket det her af os igen,« sagde en slukøret Kenneth Hansen således til Berlingske tilbage i 2015.

I dag forklarer Kenneth Hansen, at han har tænkt på Bocuse nederlaget i 2015 lige siden og på hvordan, han kunne forbedre sin præstation:

»Jeg har brugt lang tid på at analysere, hvad jeg gjorde galt i Lyon. Og når man ikke kan høre ordet Bocuse d’Or, uden at man tænker på at komme der ned igen, må man jo tage det alvorligt,« siger Kenneth Hansen som afviser, at det, at Svinkløv Badehotel brændte ned i sensommeren 2016 og først er genopført og klar til åbne igen i slutningen af april 2019 har noget at gøre med hans beslutning om at stille op til Bocuse d’Or (hvor finalen i Lyon afholdes januar 2019) igen.       

»Det er ikke noget jeg gør, fordi jeg ikke ved, hvad jeg ellers skal bruge tiden til. Man kan ikke stille op til Bocuse d’Or, hvis ikke man er 100% motiveret for at konkurrere og for at vinde,« siger Kenneth Hansen, som føler, at han har meget gavn af at have været igennem hele Bocuse møllen én gang før:

»Det er en stor fordel, at jeg ved, hvad man bliver ramt af der nede i Lyon,« siger Kenneth Hansen og hentyder til det massive tidspres og stemningen i messehallen i Lyon, som i støj og intensitet minder om den til en VM-kamp i håndbold.

”Det er klart, at vi er på vej mod Lyon. Men der er endnu et stykke vej. Europa semifinalen i Torino skal overstås først, og den er blevet sværere og sværere efterhånden som de andre lande er blevet stærkere,” siger Kenneth Hansen, som tog sølv til semifinalen, som dengang fandt sted i Stockholm i 2014.

Danmark har stole traditioner ved Bocuse d’Or. Rasmus Kofoed, som er køkkenchef på Geranium, har fået både guld, sølv og bronze ved denne verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence.      

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.