Lilleør VS.

Madoplevelser der forfører

»Lilleør vs« er Berlingskes samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør hver uge møder markante kvinder, som fortæller om en særlig passion eller interesse. I denne uge taler Lilleør med kokken Mette Martinussen om måltidets betydning - om hvordan maden blot er en ingrediens i den samlede oplevelse.

 

BLÅ BOG

Mette Martinussen er indehaver af gourmetrestauranten 1.th i København. Hun er uddannet kok og stod i lære i Meyers Madhus og arbejdede senere i Claus Meyers restaurant Brasserie Truffé. Efter et smut omkring Cap Horn i Nyhavn gik hun i sommeren 1998 sammen med Claus Meyer om restaurantprojektet Esther & Soja på Island Brygge med kun plads til 18 gæster. Det var meget populært, og Mette Martinussen fik smag for det intime restaurantbesøg, så i 2000 åbnede hun sin egen restaurant 1.th i samarbejde med scenografen Nikolaj Danielsen. Restauranten ligger i en herskabslejlighed i Herluf Trolles Gade i København, og konceptet er netop at illudere middag i et privat hjem. I 2006 skabte makkerparret Martinussen/Danielsen Madeleines Madteater, hvor musik, scenografi og levende billeder bandt aftenen sammen med maden. For nylig 'genåbnede' hun 1.th med et nyt hold, fordi hun havde behov for forandringer, men det handler stadig om at skabe fortællinger med middagen som det samlende punkt. Mette Martinussen er 42 år og har udgivet kogebogen "Mette Gæstebud".

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.