Tidligere sovjet-stater skal se »Borgen«

En lang række tidligere Sovjet-stater kommer til at lære Birgitte Nyborg og det danske demokrati at kende, når »Borgen« snart bliver vist på tv.

Nu skal indbyggere i en række tidligere sovjet-stater lære Birgitte Nyborg at kende.
Nu skal indbyggere i en række tidligere sovjet-stater lære Birgitte Nyborg at kende.
Snart kan indbyggere i flere gamle sovjet-stater stifte bekendtskab med statsminister Birgitte Nyborg, journalist Katrine Fønsmark og spindoktor Kasper Juul.

En lokal tv-udbyder har nemlig sikret sig rettighederne til "Borgen", som betyder, at serien kan vises i Rusland, Ukraine, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan, Armenien, Aserbajdsjan, Georgien og Moldova.

Chef for DR Internationalt Salg, Helene Aurø, glæder sig over, at "Borgen" nu kan introduceres til seere fra de tidligere sovjet-stater.

- I dette tilfælde er det lande med over 275 millioner seere, den nu skal vises i, og efterhånden er "Borgen" ude i fem verdensdele. Samtidig får vi fortsat henvendelser fra nye tv-stationer, der gerne vil købe serien, siger hun.

Populær i hele verden

Den danske tv-serie, der foreløbig har kørt i to sæsoner på DR1, har klaret sig rigtig godt i det store udland, hvor mange lande har købt og vist serien. 

Det gælder bl.a. Norge, Sverige, Letland, Island, Australien, Belgien, Serbien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Makedonien, Argentina, Chile, Peru, Sydkorea, Brasilien, Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Sidstnævnte land var så glad for serien, at de præmierede den men prisen for »Bedste internationale dramaserie« ved tv-prisuddelingen BAFTA tidligere på året.

Tredje sæson af "Borgen" vises på DR1 i 2013.

Mest læste