Sådan bliver et menneske til et monster

Mere end en times arbejde med paryk, sminke og metervis af kunstige ar kræver det at forvandle skuespilleren Jacob Madsen Kvols fra nydelig ung fyr til Frankensteins monster på Aarhus Teater.

Jacob Madsen Kvol ved at blive forandret fra menneske til monster.
Jacob Madsen Kvol ved at blive forandret fra menneske til monster.
 I 1818 udgav den 21-årige Mary Shelley romanen "Frankenstein", og lige siden har den været en bestseller, både som bog, på film og teater.

I aften har Aarhus Teater skandinavienspremiere på instruktøren Lars Roman Engels version af fortællingen om den unge videnskabsmand, Victor Frankenstein - i skikkelse af Christian Tafdrup - og hans skabning, spillet af Jacob Madsen Kvols.

Forestillingen stiller nogle helt grundlæggende spørgsmål: Hvem giver os retten til at gå imod naturens orden og gøre os til herre over liv og død?

Et mindre eksistentielt, men lige så spændende spørgsmål kunne være: Hvordan forvandler man en nydelig ung mand som Jacob Madsen Kvols til et afskyvækkende monster?

Det spørgsmål giver makeup-artisterne Signe Dagmar Herlevsen og Kira Exe Stockholm svaret på i denne video fra sminkerummet på Aarhus Teater.

Artiklen fortsætter under tv-playerenMere end en times arbejde før hver forestilling, en specialfremstillet paryk og metervis af formstøbte operationsar, masser af teatersminke og ikke mindst professionelt håndelag kræver det, før Jacob Madsen Kvols kan gå på scenen som Frankensteins tragiske monster.

"Frankenstein" spiller på Aarhus Teater frem til 22. december. Læs mere på aarhusteater.dk
Mest læste