Østrigsk favorit snuppede Golden Globe fra »En kongelig affære«

Nikolaj Arcels »En kongelig affære« måtte se sig slået af den østrigske favorit ved årets Golden Globe.

Alicia Vikander og Mads Mikkelsen spillede hovedrollerne ssom dronning og livlæge i »En kongelige affære«. Foto: Nordisk Film.
Alicia Vikander og Mads Mikkelsen spillede hovedrollerne ssom dronning og livlæge i »En kongelige affære«. Foto: Nordisk Film.

Det blev ikke til nogen pris til instruktør Nikolaj Arcels »En kongelig affære«, da dette års Golden Globe blev uddelt på Beverly Hilton i Los Angeles.

Den danske film med Mads Mikkelsen i hovedrollen var nomineret i kategorien bedste udenlandske film, men måtte i nat dansk tid se sig slået af favoritten fra østrig »Amour.«

Den fransksprogede kærlighedsfilm, der er instrueret af østrigske Michael Haneke, har allerede vundet et væld af priser i det forgangne år, herunder »Den Gyldne Palme« på filmfestivalen i Cannes, og den var regnet som favorit blandt de fem udenlandske bidrag.

Golden Globe er filmkritikerne i Hollywoods filmpris og bliver afholdt af Hollywood Foreign Press Association. Prisuddelingen hylder de bedste præstationer i løbet af året inden for TV- og filmbranchen.

Mange regner Golden Globe-priserne som et pejlemærke i forhold til, hvem der ender som favoritter til Oscar-statuetterne.

»En kongelig affære« er også nomineret til en Oscar, der uddeles senere på året.

BNB

Mest læste