New York Times nedgør "Borgen"

Danskernes yndlingsdrama keder anmelder i USA.

Statsminister Birgitte Nyborg Christensen i skikkelse af skuespilleren Sidse Babett Knudsen besøger i serien af »Borgen« de danske tropper i Afghanistan.
Statsminister Birgitte Nyborg Christensen i skikkelse af skuespilleren Sidse Babett Knudsen besøger i serien af »Borgen« de danske tropper i Afghanistan.

Det er muligt, danske seere er tiltrukket af Birgitte Nyborgs kamp for at få henholdsvis hjemme- og statsministerrollen til at hænge sammen. New York Times er ikke.

Anmelder Allessandra Stanley skriver i den amerikanske avis, at "Borgen" er "en thriller vævet omkring den formentlig mest kedelige konflikt i Europa: Parlamentsvalg i Danmark."

Dommen falder i en artikel, der handler om nye film og tv-serier, der har politik som tema.

Nu skal amerikanerne også se Borgen

"Borgen" er på vej tiil at blive vist på en mindre amerikansk kanal. Det hedder yderligere om det danske drama i New York Times:

"Serien, som er vist med undertekster, er produceret af folkene bag den oprindelige danske mini-serie "The Killing." (den amerikanske udgave af ""Forbrydelsen", red.).

Den amerikanske TV-station NBC er sikkert ikke glad for at læse dommen i den store amerikanske avis. Stationen har planer om en genindspilning af "Borgen." Hvilket anmelderen heller ikke forstår, da der, ifølge hende er tale om "en dyster, nordisk version af "The West Wing,"" Lige som den danske dramaserie "finder en bemærkelsesværdig mængde af drama og spænding i centrum-venstre alliancer, pensionsordninger og tv-transmitterede debatter," som Allessandra Stanley udtrykker det med åbenlys undren.

"Borgen" rejser debat om presseetik