Kromutter holder gadefest med stjernestøv

Jane Pedersen fra Café Viking er med til at arrangere to dages gadefest på Nørrebro. Rasmus Seebach og Rasmus Nøhr ventes at optræde.

Kromutter Jane får her en krammer af en af de mange, der er mødt op på Café Viking for at støtte hende.
Kromutter Jane får her en krammer af en af de mange, der er mødt op på Café Viking for at støtte hende.

Nørrebros p.t. mest hyldede kromutter, Jane Pedersen fra Café Viking, gør klar til gadefest, og det kan blive med musikalske indslag fra nogle af Danmarks mest populære stjerner.

21. og 22. september er der således udsigt til to dages gade-ramasjang, hvor musik, mad, underholdning, øl og glade mennesker skal vise, at Ydre Nørrebro står sammen mod bøllerne. Blandt de optrædende er musikeren Rasmus Nøhr, og muligvis kommer Rasmus Seebach også, skriver Nørrebro-nyhedssitet 2200N.dk.

Desuden har arrangørerne forespørgsler ude hos Burhan G, Medina og Outlandish, men det er endnu ikke sikkert, at de kommer til Nørrebro for at optræde.

- Der bliver gadefest, og vi forsøger i øjeblikket at få tilladelse til at spærre af for biler i både Mimersgade og Ægirsgade. Hvor meget vi får lov til, er endnu ikke helt afgjort, men det bliver stort, siger Jane Pedersen, som er en af arrangørerne, til 2200N.dk.

- Vi har ingen penge, så vi er afhængige af bidrag. Alle, der kan et eller andet, er velkomne. Kan man trylle for børn, kan man noget med musik eller vil man støtte med noget, så vil vi gerne kontaktes, og der er allerede mange med på listen, tilføjer hun.

Den rødhårede kromutter blev danmarksberømt, da hun for nylig stod frem og fortalte om trusler og afpresningsforsøg fra kriminelle grupperinger på Nørrebro. Ikke mindst de tre brosten, der havde knust hendes ruder i Café Viking i Mimersgadekvarteret, fik megen medieomtale.

»Mor Janes« kamp gik rent ind hos danskerne, og i skrivende stund får hun opbakning fra næsten 40.000 personer Facebook-siden »Støt Mor-Jane og Café Viking - NEJ til Bøller JA til Øller«.

Foreløbig har to shawarmaboder meldt sig på banen til gadefesten i Mimersgadekvarteret.