Kræver fyringer i DR efter X Factor-skandale

Læserne er rasende på DR efter afsløring af, at mange sms-stemmer ikke tælles med.

Kun cirka hver ottende sms-stemme tælles med, når danskerne fredag efter fredag stemmer i X Factor. Ifølge bt.dk's læsere bør afsløringen koste hoveder i DR.

LÆS OGSÅ: X Factor er ikke et lotteri

Igen og igen har DR forsikret, at alle sms-stemmer tælles med i X Factor. Også selvom mange først får en sms retur dagen efter om at deres stemme er modtaget.

Eller slet ikke modtager nogen retur-sms overhovedet.

LÆS OGSÅ: Din sms når ikke frem til X Factor

På baggrund af samtaler med tidligere ansatte i firmaet Unwire, der står for sms-afstemningerne i X Factor, har B.T. de seneste dage afsløret, at DR langt fra fortæller sandheden.

Sandheden er nemlig, at det måske kun er 10-15 procent af stemmerne, som når at blive registreret. De øvrige stemmer - og altså langt de fleste - når ikke frem i tide.

Afsløringerne har givet læserstorm hos B.T. I hundredvis har vrede seere skrevet til avisen og i en række afsteminger på nettet har læserne givet deres mening til kende.

Og det er ikke sjov læsning for DR. Mere end hveranden mener således, at B.T.'s afsløringer bør koste de ansvarlige jobbet, ligesom det skete i England i forbindelse med en lignende sag. Hver fjerde mener som minimum at DR skylder danskerne en undskyldning, mens færre end hver femte mener, at DR har ryggen fri.

En anden afstemning på bt.dk afslører, at næsten hver tredje dansker har oplevet, at der aldrig kom en retur-sms fra DR efter de havde stemt og kun cirka hver ottende oplever at retur-sms'en kommer indenfor en time.

Læs mere X Factor i B.T.
Mest læste