Kannibalklassiker får nyt liv

Filminstruktøren Eli Roth er godt i gang med at genindspille en af filmhistoriens mest kontroversielle horrorfilm.

De ulækre og bloddryppende horrorfilm fra 1970erne og 1980erne bliver i dag genindspillet i en lind strøm, heriblandt Sam Raimis »Evil Dead« og »Motorsavsmassakren« der netop er kommet i endnu en genindspilning.

Nu er genindspilningsmøllen nået frem til de såkaldte Mondo-film, som i stort tal blev produceret i Italien i 1970erne. Det drejer sig om en slags pseudo-dokumentarfilm med et overdrevent fokus på sex, tortur og ikke mindst kannibalisme som i Ruggero Deodatos notoriske »Cannibal Holocaust«, der skabte almindelig moralsk panik og forbud i mange lande ved sin premiere i 1980. I Danmark blev filmen udsendt som »Kannibalmassakren«.

Eli Roth, der først og fremmest er kendt for film indenfor torture-porn-genren såsom »Hostel«, har under filmfestivalen i Berlin udsendt de første billeder fra sin genindspilning af »Cannibal Holocaust«, som i hans hænder kommer til at hedde »The Green Inferno«.

Filmens handling ligner forlægget, og drejer sig om en gruppe unge amerikanske antropologistuderende, hvis fly styrter ned i en afsides sydamerikansk jungle. Men det er bare begyndelsen på deres problemer - eller, som filmselskabet formulerer det: Tingene går ikke som planlagt.

Den oprindelige kannibalmassakre chokerede verden med sine brutale billeder, men har i dag opnået en klassikerstatus på grund af sin rammefortælling. Historien fortælles i tilbageblik via nogle efterladte videobånd, som andre har fundet i junglen.

Denne idé er siden blevet kopieret af mange andre instruktører, men var ved filmens premiere årsag til, at mange troede, at historien havde rod i virkeligheden. Det havde den heldigvis ikke.

Mest læste