Jelved udpeger ny formand for Radio- og TV-nævnet

Mads Bryde Andersen
Mads Bryde Andersen

Professor i formueret ved Københavns Universitet Mads Bryde Andersen er ny formand for Radio- og TV-nævnet. Han er mandag blevet udpeget af kulturminister Marianne Jelved (R), og professoren skal bestride formandsposten fra årsskiftet og frem mod udgangen af 2016.

54-årige Mads Bryde Andersen er udover at være professor også leder af Center for Pensionsret, og han har siden januar i år været Radio- og TV-nævnets næstformand.

Kulturministeren understreger, at hun især har lagt vægt på den nye formands juridiske kompetencer og erfaring med at lede andre råd og fonde.

- Desuden har han i indeværende periode ydet en værdifuld og engageret indsats som næstformand for Radio- og TV-nævnet. Derfor er det meget glædeligt, at han har sagt ja til at blive beskikket som formand for nævnet, udtaler Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

Radio- og TV-nævnet er den centrale myndighed på radio- og TV-området i Danmark, der blandt andet har til opgave at rådgive kulturministeren. Det består ud over formanden af syv medlemmer, der udpeges af kulturministeren for fire år ad gangen, og Marianne Jelved vil i løbet af kort tid udpege de øvrige medlemmer i nævnet for den kommende periode.

BNB

Mest læste