»I feel like something spit out by a duck«

Hjælp os med at finde den passage i litteraturen, hvor tømmermænd er bedst beskrevet.

Alverdens forfattere har forsøgt at beskrive de psykiske og fysiske eftervirkninger af for meget alkohol. Vi leder efter den bedste beskrivelse.
Alverdens forfattere har forsøgt at beskrive de psykiske og fysiske eftervirkninger af for meget alkohol. Vi leder efter den bedste beskrivelse.
De har haft det hårdt, de litterære karakterer, der gennem tiden er vågnet op dagen efter en druktur.

Bridget Jones vågner op d. 1. januar i Helen Fieldings chick-flick-klassiker, »Bridget Jones' Diary« og overvejer sit liv:

»First day of New Year has been a day of horror. Cannot quite believe I am once again starting the year in a single bed in my parents’ house.«

Netop 1. januar udgiver Berlingske et særligt nytårstillæg, hvor en af artiklerne meget passende sætter fokus på tømmermænd - de mentale såvel som de fysiske.

I samarbejde med Københavns Hovedbibliotek søger vi derfor litteraturhistoriens hårdeste tømmermænd. De fem bedste beskrivelser kommer i avisen, og Hovedbiblioteket stiller indsendte titelforslag frem til udlån i ugen op til nytår.

Men vi har brug for hjælp. Send os bogtitel og det sidetal, hvor tømmermændene slår hårdest, så vurderer vi, hvilke fem der er de hårdeste tømmermænd i litteraturhistorien.Send det til journalist Thorkil Jacobsen på thja@berlingske.dk - eller skriv i kommentarfeltet under artiklen her.

Indsenderen af den vindende passage får to gode flasker vin.

Mest læste