De er Danmarks næste store rocknavn

Københavnerbandet When Saints Go Machine tog P3-guldet

P3 Guld. Awardshow i DRs Konertsal fredag d. 6. april. When Saints Go Machine vinder P3 Prisen. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
P3 Guld. Awardshow i DRs Konertsal fredag d. 6. april. When Saints Go Machine vinder P3 Prisen. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
- De har potentialet til at blive Danmarks næste store navn, sagde P3s jury, da de gav P3s Guldstatuette samt 100.000 kroner til det Københavnske band, When Saints Go Machine fredag aften ved den fornemme prisuddeling i DRs koncerthus.

Det er ikke første gang bandet får priser for deres blanding af elektro-pop og højstemt melankolsk rock.

Ved P3 Guld i 2008 fik de talentprisen som årets mest lovende orkester, og i år tog de altså den store pris med hjem fra Danmarks Radio.

Allerede tidligere på året blev de belønnet ved rockanmeldernes særlige prisfest, Steppeulven, hvor de blev kåret som årets bedste producere.

I DRs stopfyldte koncertsal var en del af juryens begrundelse blandt andet, at Saints får prisen fordi de ikke udelukkende går efter popularitet:

- Ambitionerne er store og langt højere end hits, og uendelig folkelig gennemslagskraft. Vi er stolte af at give prisen til et originalt, nyskabende band, der fortjener at blive hørt og elsket af endnu flere.

Prisen som P3-talentet gik til endnu et Københavnsk orkester, Ulige Numre, der med deres sang om København, har fået en stor tilhængerskare i hovedstaden og omegn.

P3-lytterhittet gik til den unge komet Lukas Graham, der slog LOC overbevisende med den uafrystelige soul-ørehænger 'Ordinary Things'.

Graham og hans band, med samme navn, gik i denne uge direkte ind på album-listens førsteplads med deres debut-plade, foran Madonna med et salg på hele 15.000 eksemplarer på bare en uge.

Mest læste