Bent Fabricius Bjerre får årets Æres Bodil

Han har komponeret og spillet populærmusik i en menneskealder. Nu bliver han hædret af filmkritikerne.

Bent Fabricius-Bjerre, musiker.
Bent Fabricius-Bjerre, musiker.

Filmmedarbejderforeningen har valgt at give årets Æres Bodil til Bent Fabricius Bjerre. Den 88-årige komponist og pianist, der har modtaget roser og priser såvel nationalt som internationalt, får lørdag den 16. marts til Bodilprisuddelingen på Bremen Teater de danske filmmedarbejderes æres pris.

Berlingskes filmanmelder Jacob Wendt Jensen, der også er formand for Filmedarbejderforeningen, siger i en pressemeddelelse:

»I en menneskealder, nej I to-tre menneskealdre, har Bent Fabricius-Bjerre gjort sange og soundtracks i dansk film mere muntre. Om så det har været i »Forelsket i København«, »Jeg er sgu min egen«, »Olsen-Banden« eller »Blinkende lygter«. Filmkomponisten har fabrikationen af den letflydende melodi i sin magt, og han har om nogen fortjent en Æres-Bodil efter i seks årtier at have bidraget flittigt til sangskatten i dansk films historie«.

Bent Fabricius Bjerre er uddannet pianist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1946 og har siden haft stor succes som komponist og pianist inden for både musik, film og TV. I 1962 fik han sit internationale gennembrud og vandt en Grammy . Bent Fabricius Bjerre har komponeret musik til næsten 100 film i alt, skrevet musik til en lang række TV-seriesucesser og har desuden komponeret balletmusik for Det Kgl. Teater og flere musicals.

Bodil-festen, der er de danske filmanmelderes årlige prisfest, løber af stablen lørdag den 16. marts 2013 på Bremen Teater.

Mest læste