Armadillo vinder Emmy

Den danske dokumentarfilm Armadillo var nomineret til fire Emmy-priser og vandt én.

Scene fra dokumentarfilmen Armadillo om danske soldater i Afghanistan, instrueret af Janus Metz.
Scene fra dokumentarfilmen Armadillo om danske soldater i Afghanistan, instrueret af Janus Metz.

Den danske dokumentarfilm »Armadillo« vandt natten til tirsdag dansk tid en Emmy i den fornemme amerikanske film-konkurrence.

Prisen blev vundet for bedste klipning, som klipperen Per K. Kirkegaard har stået for.

Armadillo, der på tæt hold skildrer de danske soldaters indsats i Afghanistans Helmand-provins, fik premiere i Danmark i maj 2010, er instrueret af Janus Metz og har skabt stor debat og fået anerkendelse internationalt. Især en scene, hvor en soldat fortæller om at dræbe talebanere, har trukket overskrifter.

Fotograf Lars Skree og Janus Metz fulgte i et halvt år soldaterne helt fremme i frontlinjen og filmede blandt andet kamphandlinger og livet på soldaternes militærbase.

Dokumentarfilmen var desuden nomineret i kategorierne bedste dokumentar, bedste fotografering og enestående dækning af en løbende nyhedshistorie og var oppe mod filmene »The Battle for Marjah«, »Better This World« og »Enemies of the People«.

Armadillo har tidligere blandt andet vundet en publikumspris ved Filmfestivalen i Cannes og er af filmkritikere blevet kaldt »en rejse ind i soldaters tanker«.

Det var The National Academy of Television Arts & Science, som i nat dansk tid hædrede nyheder og dokumentarprogrammer med Emmy-priser. I alt blev 42 priser uddelt, bl.a. for breaking news, undersøgende journalistik og bedste dokumentar. I sidste uge blev der uddelt Emmy-priser til de store tv-serier, og her var det terrorserien "Homeland" som, til manges store overraskelse, blev den helt store vinder.

 
Mest læste