Anmelder kårer »Borgen« som årets TV-serie

The Telegraphs TV-anmelder udvælger danske »Borgen« som den bedste TV-serie i 2012.

Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen i »Borgen« som statsminister Birgitte Nyborg.
Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen i »Borgen« som statsminister Birgitte Nyborg.

Et blik ind i magtens fiktive korridorer i hælene på Danmarks første kvindelige statsminister i form af skuespillerinden Sidse Babett Knudsen i TV-dramaserien »Borgen« har begejstret den britiske avis The Telegraphs TV-anmelder Patrick Smith, der har udvalgt årets fem bedste TV-serier.

Han placerer således »Borgen« i top.

- Scenen i København i magtens fiktive korridorer, hvor man følger, hvordan Danmark får sin første kvindelige statsminister Birgitte Nyborg (en fremragende Sidse Babett Knudsen) – samt det, hun må ofre for at fastslå sin position, giver et klogt, spændende og hjerteskærende resultat, skriver anmelderen Patrick Smith om den danske TV-serie.

Han betegner derudover Borgen som en serie, der viste sig at blive Danmarks svar på den amerikanske TV-serie »The West Wing« – eller på dansk »Præsidentens mænd«, efter det oprindeligt blot blev forventet, at den skulle give lidt opmuntring til de TV-seere, der var kede af, at den ligeledes populære »Forbrydelsen« var slut.

På Patrick Smiths liste over favorit-TV-serier i 2012 bliver Borgen efterfulgt af »The Hollow Crown«, »Girls«, »Parade’s End« og Emmy-vinderen »Homeland«.

Mest læste